neděle 15. září 2013

Mělnická Michalova tlapka

Michal byl pes našeho kamaráda a když odešel běhat na Nebeskou louku, stalo se pravidlem, že se zhruba v polovině září sejdeme na Mělníku a jako vzpomínku na pejsky, kteří už nejsou s námi, chodíme na místa, kudy chodíval Michal.
Letos už byla Michalova tlapka čtvrtá. Sešlo se 10 pejsků se svými páníčky, prošli jsme sady na Polabí, pesani se vyběhali, vyfotili jsme se u pomníčku, kam nosíme kamínky z výletů, všichni dostali pamětní list a vyrazili jsme dál. Další focení bylo tradičně u kostela a poté se dost lidí vrátí domů. My vždycky vytrváme a pokračujeme dál. Někdy se jde do Hořína k zámku a ke zdymadlu, někdy podél vody a letos jsme prošli dolů a vydali se do parku na Podolí. Tam teče Pšovka, Oskar hned zaplul do vody a řádil. Došli jsme k malému jezírku, které je u autobusáku a to je místní atrakce...je tu plno kačen a nutrie. Jsem ráda, že jsem tyhle myše viděla na vlastní oči.
Tady Tlapka skončila a my pokračovali ....autem jsme popojeli do Želíz do skal. Nádhera...ale to chce samostatný výlet...já už toho měla dost, takže jsme prošli jen kousek a vrátili se. Ale určitě se tam vydám znova.












  

6 komentářů:

  1. Je moc hezké, že se takto pravidelně stýkáte. Sešlo se vás dost, počasí také vyšlo, musel to být krásný výlet!

    OdpovědětVymazat
  2. letos byla účast slabší, vloni se sešlo pejsků 19. Ale to vůbec nevadí, i tak to byl moc hezký výlet

    OdpovědětVymazat
  3. Víš Jitko, já fandím tomu že jste se jako kamarádi sešli, poklábosili, proběhli se s pejsky, také na dva své vzpomenu a mám ráda toho třetího. Vadí mě ten pietní podtext, v době zanedbaných lidských hřbitovů, a neschopnosti mnoha lidí se pietně zachovat ke svým blízkým? Hezký nedělní večer a nový týden Jitko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, ono je to všechno o lidech.
      My to tak nebereme, je to jen možnost a možná i jistota, že se sejdeme. Víme, že si musíme udělat nebo spíš chceme si udělat touhle dobou čas na setkání. Ono je to dost složité, kromě lidí, co jsou už v důchodu, my ostatní děláme na směny, ranní, odpolední, kamarád byl po noční, děláme soboty a neděle, takže všichni mít volno, je skoro zázrak.

      Vymazat
    2. Chápu, potřebovali jste nějaký zástupný důvod a vyšlo to.

      Vymazat
  4. Hezká tradice - přeju, ať to setkávání v hojném počtu vydrží!

    OdpovědětVymazat