neděle 16. února 2014

Krčák

Kunraticko-michelský les, zvaný Krčák či krčský les přímo vybízí k parádní prochajdě. Kdysi dávno jsme tu bydleli nějaký čas u manželových rodičů a tak sem vedly naše časté procházky. Po letech jsem se sem vrátila, abych si omrkla, jak to tu vypadá. Sice v místech, která pamatuju jako louky už je dávno sídliště, ale les neztratil nic ze svého kouzla. Upravené cesty lemují kopce, no spíš bych řekla krpály :-) Je tu malá zoo, otevřeno několik restaurací...třeba U krále Václava či Na tý louce zelený.





místy bylo lidí jak na Václaváku










 
 

 






rybník Labuť

6 komentářů:

  1. Zase pěkná procházka. A jsou tam i zviřátka a rybník! Tam se musíme také vypravit a asi to bude na několikrát, když se tak dívám do mapy..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jedna návštěva určitě nestačí....určitě to bude jako Prokopák....chodím tam x-krát do roka a pořád objevuju něco nového. V sobotu jsme šli dolem, ale už se těším, až si to projdu po vršku

      Vymazat
  2. Další část Prahy, kterou absolutně neznám... Hergot, bydím já to vůbec v Praze? :-)
    Parádní fotky! Provoz tam byl teda pořádný :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jasně že bydlíš :-) Jenže tady je tolik zajímavých míst, že ne všechno se dá vidět. Někdy mně štve, když slyším, že....to já bych v Praze bydlet nemohla, jen samé šedivé krabice, lidí jak mravenců, samý beton, atd....a přitom je tu takové pěkné přírody. Je pravda, že v centru bych bydlet nechtěla, ale tady u nás se mi líbí.
    Ten provoz byl hlavně u Krále Václava IV.....tam se dá posedět i postát a dát si něco do žaludku. Pak už to bylo fajn, lidí tak akorát.
    A dá se tam dojet parádně....ze Smícháče 118 na Budějovickou (15 minut! a tam 193 na Zelené domky...přejde se silnice a během chvilky jsi v přírodě....když bys chtěla ke zřícenině.
    Nebo můžeš jet 196 ze Smícháče na zastávku U Labutě, přejdeš silnici a kolem rybníka a už jsi v lese. A tam se dá courat a courat jak je libo :-)

    OdpovědětVymazat
  4. To je nádherná procházka, tam by se i mně moc líbilo. Moje děti moc na procházky nejsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, naše holky taky ne. občas tedy jde ta starší, ale musí to být po rovině, žádné kopce a jen prochajda krátká. To já naopak miluju kopce, krpály, šutry a pořád někam lezu i když tam vede normální cestička. Ta mladší by třeba i jela, ale je omezená Adámkem a hlavně, jak jsem ti kdysi psala, není to s ní ideální. Zatím to nemůžu překousnout.
      A manžel? ten se mnou byl kdysi ve Svatém Janu pod Skalou a celou cestu jsem poslouchala, že měl sedět doma, že do takovýho krpálu nepoleze, že ho bolí nohy a má toho dost. To samé bylo když jsme vyrazili společně k Malé a Velké Americe. Tak jsem si řekla, mám já zapotřebí dívat se celý výlet na nataženou hubu a poslouchat samé do pr...e, do hajzlu, atd? Tak jezdím sama nebo s Oskarem.

      Vymazat