středa 2. října 2013

Liteň a Mramor

Minulý týden jsem to s prací nijak nepřeháněla. V práci jsem se ukázala jen na 4,5 hodiny a protože jinak jsem měla krátký týden, tak ty dva dny jsem si vybrala poslední letošní dovolenou. A ejhle, celý týden volna byl víc než milý.
Počasí bylo slušné, svítilo sluníčko a tak jsem samozřejmě několikrát vytáhla paty za pražská humna. Středa byla ve znamení houbového šílenství a na pátek jsem naplánovala výlet do Litně. Nedávno jsem u Adélky zjistila, že tam mají šachovou figuru, takže jsme si jí jeli ulovit. Nad Litní je kopec Mramor a ten byl náš cíl. Vlastně i kopec vedlejší - Šamor, ale ten jsme tentokrát museli vynechat. Plány nám totiž opět zkřížily houby, spoustu jsem si jich vyfotila a něco i nasbírala. Tolik bedel jsem snad nikdy neviděla.
Nakonec jsme se museli vrátit, protože jsme jeli i nazpátek vláčkem....to byla zase další vlaková příhoda.
Liteň leží na takové vedlejší trati, vede sem jednokolejka ze Zadní Třebaně. Vláček každou chvilku zastavoval, takže dopočítat se výstupní stanice by snad ani nešlo. Naštěstí jelo dost lidí a hned paní vedle nás tam vystupovala taky. Takže cestu tam jsme zvládli parádně, pro jistotu si koupili rovnou i zpáteční jízdenku, abychom zase nenarazili na specifický způsob odbavení cestujících.
Po výletě jsme se vrátili na nádraží a téměř hodinu nám dělala společnost kočka...tedy přesněji neuvěřitelně mazlivý kocourek. Poté jsme už začali vyhlížet z levé strany vlak....nic nejelo, ani když už byla hodina odjezdu. Naštěstí tam kromě nás byla ještě slečna a pán. Najednou se vlak objevil z pravé strany, tak si říkáme to jeden na druhou stranu. Oba nastoupili a mně naštěstí osvítil duch svatý, tak jsme zahalekali, kam vlak jede...a on to byl ten náš. Ještě jsme stihli nastoupit a už se frčelo. Vrtalo mi to hlavou, odkud že se tam ten vlak vzal, tak jsem to pak zjišťovala z mapy. A zjistila jsem, že Litní vedou koleje jen na jednu stranu.






























6 komentářů:

  1. Tak tomu říkám perfektní výlet, počasí jste měli vyloženě ukázkové! Oskárek jako vždy perfektně pózuje, manekýn jeden :-) S vláčkem jsme měli naposto stejnou zkušenost, taky neustále popojížděl a my netušili, jestli už jsme ve stanici... Fotky hub jsou nádherné, krásně jsem se u Tebe pokochala. Já se chystám o víkendu někam vyrazit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, počasí bylo vyloženě výletové. Sice po ránu bylo kouřmo, ale jak jsme vylézali ten kopec, vyjasňovalo se a Karlštejn se krásně vynořil mezi kopci. Kromě hub jsem přinesla i pytlík ořechů, nahoru vede ořechová alej, tak jsem jich trochu nasbírala pro papouchy a myše.
      No a já se o víkendu chystám hádej kam.....do práce :-)

      Vymazat
    2. Já budu mít víkend konečně bez práce :-) V září jsem měla dvě pracovní soboty a teď budu mít ještě navíc volno i v pondělí! :-) Už dumám, kam vyrazíme :-) Liteň si zaslouží samostatný výlet a taky bych ráda šla na Bacín a na Černolické skály... Toho je, co bych chtěla vidět, ale pochybuji, že by mě v mém věku pustili do předčasného důchodu :-)

      Vymazat
    3. Koukám, že máme stejné myšlenkové pochody...taky by se mi líbilo, dát si tak 5 let důchodu, abych okoukla všechno, co mně zajímá.
      Černolické skály jsou pěkný výlet, nevím jak teď, ale my do Černolic jeli cyklobusem z Dobřichovic. Jednu cestu jsme si ušetřili, přeci jen je to na mně daleko. Ale i cestou busem se dá kochat. Silnička vede pořád do kopce, kopce jsou po obou stranách, nejdřív jsou vysoké a jak stoupá, najednou byly pod námi. Tak hezký výlet, ať to bude kamkoliv

      Vymazat
  2. Krásné!
    Oskar ulovil figuru i balík slámy - sluší mu to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Figury už se loví dost špatně...ty blízké už máme a ty vzdálenější na nás teprve čekají

      Vymazat