sobota 23. srpna 2014

Lanovka kousek od Anděla

Nedávno jsem narazila na článek, že na Smíchově jezdí lanovka. Zdálo se mi to divné, vždyť jsem tam často a nikdy jsem ji neviděla. Ale je to skutečně tak, červená lanovka nebo taky šikmý výtah spojuje hotely NH...jeden dole, druhý na kopci. A prý už hodně dlouho, dočetla jsem se, že 18 let :-)
A tak jsem nelenila a vypravila se omrknout ji. Myslela jsem si, že se svezu nahoru, protože je určena nejen pro hotelové hosty, ale i pro veřejnost. Jenže bych musela do hotelu, a to jsem nechtěla. Takže jsem si nahoru vyšlápla po svých, cestou jsem se zastavila u Bertramky a prošla park Mrázovka.
A dokonce jsem i lanovku viděla :-)
 


























10 komentářů:

  1. Víš Jitko, že jsem stále udivenější pozorovatel, tak rychle se ten svět mění a vylepšuje a já se jen tak dívám a žasnu. Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky ti přeji hezký den. Já si užívám poslední dny dovolené

      Vymazat
    2. Moc ti to přeji, já mám spoustu let již jen dovolenou, mohu si říci, když ne dnes, tedy jindy a je mě líto, když někomu proprší. Na fotkách je trochu modro, tak doufám, že jsi měla hezky?

      Vymazat
    3. Měla jsem Aničko moje oblíbené dovolenkové počasí. To znamená žádné vedro, svítilo mi sluníčko i trochu sprchlo, bylo i pod mrakem. Ale já to mám ráda, mám ráda mraky na obloze, azuro je sice taky hezké, ale pro mně má větší kouzlo obloha podmračená, protože v mracích si můžu představovat cokoliv. A na výletování je takové počasí prima.
      V červenci jsem měla 17 dnů dovolené a to byla ta vedra. Sice jsme taky výletovali, ale člověk je umordovaný jen tím vedrem a dusnem. Proto jsem byla ráda, že v Litoměřicích Gorlitzu a Žitavě nám drobně pršelo.

      Vymazat
  2. O lanovce vím od Neviditelného psa, ale vlastně jsem ji nikdy neviděla, až díky Tvým fotkám:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mne zaujalo to hřiště, hned jsem si to tam vyzkoušela :-) Je u toho spodního hotelu

      Vymazat
    2. Taky testujeme, jakmile nějaké takové hřiště potkáme. Máme rádi, když je tam to nářadí, kde se snožmo kývá do stran. A pak to, co je tady na prvním obrázku:)
      Bolavá záda pak mají radost!

      Vymazat
  3. O lanovce vím, ale nikdy jsem tam nebyla. Je nádherně fotogenická :-) A netušila jsem, že se dá kolem krásně projít pěšky nahoru. Vždyť já tu Prahu vlastně vůbec neznám! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. určitě znáš, ale je pořád co objevovat

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Jitko, už jsem tu dlouho neviděla Oskárka, jak to dopadlo s tlapičkou? Předpokládám, že je snad vše v pořádku!

    OdpovědětVymazat