pondělí 14. října 2013

U rybníka

Kousek od nás máme rybník. Ona je to vlastně retenční nádrž se vznešeným názvem Asuán. Od jara se tam čvachtají hafani, v létě se mezi ně přimotají lidé a v zimě se tam bruslí. A občas se rybník změní v prádelnu....to když si tam někteří spoluobčané perou spodky i svršky.
Teď je nádrž částečně vypuštěná, v jednom místě je hladina zelená a vypadá to, že by snad ta zelená hmota unesla i člověka :-)
Ale asi je tam plno dobrot, protože tam hodovala labuť i kačeny.














6 komentářů:

  1. Moc pěkné podzimní fotky Jitko. V neděli byl u nás pohled na Klínovec bílý, v sobotu napadal první poprašek sněhu a tak mě tvé pohledy na přírodu, s modrou oblohou uklidňují, že ještě je na zimu čas?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že ještě sníh není. Mám ráda barevný podzim, ale toho sluníčka je pomálu. A když svítí, tak jsem většinou v práci

      Vymazat
    2. A zase je hezky a teplo, ani to nevypadá, že za dva týdny jsou dušičky, tak ať to vydrží, i když voda? Nám dochází, ve studánce je skoro sucho.

      Vymazat
    3. to je pravda, ono když se to vezme, tak vlastně během celého roku moc nenapršelo. když tedy nepočítám ty povodně. Ale to voda utekla

      Vymazat
  2. Krásné fotky! Zaujala mě prádelna, ještě jsem naštěstí nikdy nekápla na nějakého "pradleňáka" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejen pradleňák, ale u tohoto rybníka se i griluje ve velkém....naši východní "bratři" to tu pojali po svém a tak přijedou autama, vyvlečou bedny chlastu, maso, čím topí netuším..
      Zůstanou jen střepy, bordel a to se v létě opakuje každý víkend. No a pak tam máme jednu babu, věk k šedesátce, váhově víc než přiměřeně a ta se tam pravidelně několik let od jara opaluje a koupe na Evu. A nesnáší psy, protože jí lezou do její vody :-)

      Vymazat