pátek 1. srpna 2014

Když si hraju já aneb špachtličky

Nejenom chlapi jsou hračičkové :-) Já si třeba hraju i v práci, však každou chvilku slyším od zákazníků.."jé, vy se máte, vy si můžete celý den hrát a nemusíte nic dělat :-) Samozřejmě, však veškeré zboží naskáče do regálů samo. Je ale pravda, že nějaké zboží se vyzkoušet musí, abychom věděli jak funguje.
A hraju si i doma, tím nemyslím, že blbnu s Adámkem nebo s Oskarem. Někdy mne popadne tvořivá a to buď se do toho pustím nebo o tom jen přemýšlím, kecám a skutek utek. Už dobré dva roky tu mám připravené krabičky, které si chci ozdobit ubrouskovou technikou. Netlačí mne ale čas, takže je to jen ve fázi příprav.
Čas mne ale tlačil vloni, to jsem dělala na kamarádovu výstavu obrázky ze špachtlí. A protože jsem slíbila, že je sem dám, pustila jsem se do toho skoro hned, než se mi to vykouří z hlavy.










 


















výroba :-) žehlička byla víc než nutná

a na výstavě




9 komentářů:

  1. Zázračné! Moc se mi obrázky líbí.
    A ty majáky, lodě a vůbec ty mořské věci se právě na těch špachtličkách krásně vyjímají:)

    Ještě chci popřát Oskárkovi všechno nejlepší k svátku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě jsem zkoušela obrázky na kameny, tam to bylo taky hezké. Vím o jednom místě, kde je spousta břidlicových placek, jen jsem líná pro ně dojet. Vzala jsem si tenkrát jen 3, že to zkusím. Ale teď se tam sama i docela bojím, musím někoho zlanařit, jestli by nešel na šutry se mnou :-)

      Vymazat
  2. Těch je!! Ubruskovou techniku jsem také kdysi dělala, dosud mám pár květináčů či krabiček na kapesníky... stále by mě to lákalo. Ale tolik majákových ubrousků jsem nikde neviděla :-) Taky mě bavilo je nakupovat ve výtvarných potřebách, přehrabovat se... :-) Strašně moc se mi líbí Tvůj pracovní stůl... a vidím tam žehličku, Ty jsi ubrousky zažehlovala? To neznám.
    Teď mám dovču a chci se pustit do šití, mám tu plno restů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo pracovní stůl je normální kuchyňský a já na něm udělala tenhle bordel. Na žehličku jsem upozorňovala pod obrázkem :-) Normálně jsem nabarvené špachtličky natřela lepidlem na dekupáž, nechala zaschnout, přiložila ubrousek a pak přes pečící papír zažehlila. Samozřejmě bez páry :-) Ubrousek je pak hlaďounký.
      A místo krakelovacího laku jsem natřela obyčejným herkulesem, udělá stejnou službu

      Vymazat
    2. Upozorňovala, leč já to s žehličkou neznám :-) Taky je fakt, že na květináči by to s ní šlo asi blbě :-))) Krakelovací lak na popraskání jsem používala, ale jinak jsem to taky přetírala naředěným herkulesem, byl super. A jako barvy jsem rozhodně nepoužívala ty speciální drahé, ale hezky jsem si balakryl dobarvovala temperama (které jsem čmajzla klukovi). Ta žehlička na rovné plochy je dobrý nápad, takhle jsem mívala různé hrbolky...

      Vymazat
  3. Taky přeji Oskárkovi vše nejlepší!!! Adélka mu posílá i pusinku na čumáček :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Pááni .... no to je nádhera...
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, je to natolik jednoduché, že to svedou i děti. Dřívka jsem nijak zvlášť k sobě nelepila, zespodu jsem to podlepila papírovou páskou, která se používá při malování a pak jen barvila balakrylem a ten to drží pohromaadě :-)

      Vymazat