pátek 12. srpna 2016

Prokopské údolí - lom naproti bývalé cihelně

Nedávno byla Ivanka s Adélkou http://mimosa68.blogspot.cz/ v Prokopáku a pěkně nafotila bývalou cihelnu. Já ji pamatuji v mnohem lepším stavu, dokonce začátkem devadesátých let se tam bydlelo.
Postupem času tam bylo doupě bezdomovců a začalo pořádné chátrání. Z cihelny zůstaly jen ruiny, ale veškerý ten bordel, co se tam za léta nashromáždil zmizel....místo se využívá na aiersoft.
Já jsem tady naposledy byla někdy na podzim v roce 2012.
Tehdy to byla prochajda s mamkou a Oskarem. Došli jsme až k cihelně, tedy k ruinám a já se chtěla vrátit zpátky. Jenže hned naproti cihelně byl tunel a mamka se tam chtěla podívat. Kdysi dávno se tam normálně chodilo přes koleje, ale teď tu byla nová trať, která už není v rovině s ostatním terénem. Museli jsme dolů po šutrech, přejít koleje a nahoru po šutrech. Prošli jsme tunelem a byla jsem docela zklamaná....pamatuji totiž, že hned po pravé straně byl velký prostor bývalého lomu, zarostlý travou a báječnými jahůdkami. Sem jsme na ně několik let chodili. Teď tu byla stěna hlíny a za stěnou aktivní lom. Zůstal jen prostor nalevo a tak jsme došli alespoň sem. Chtěli jsme jít podél tratě směrem do Holyně, ale nešlo to. Museli jsme se vrátit stejnou cestou přes koleje zpátky.
No a teď Ivanka psala, že tunel je zasypaný....to znamená jediné....lom od Řeporyj se neustále zvětšuje a ukrajuje další kusy krásného Prokopského údolí...











ve skutečnosti tak malou hlavu a velkou pr.. nemám :-)









5 komentářů:

  1. Moc pěkný článek a super fotky. :) A máte nádherného psa!

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tam je to ale pěkné! Vlastně bylo.. To je dobře, žes to tak hezky zdokumentovala :)

    OdpovědětVymazat
  3. No, z cihelny už toho mnoho nezbylo, ale okolí je moc pěkné! Krásné na procházky a výlety.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za krásnou reportáž! Aspoň vidím, co jsem nemohla vidět... :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Pár bílých míst, i já je někdy v něčem mívám Jitko. Jak se to stane nevím a ty asi také ne?
    Návštěvou staré cihelny jsi jistě tenkrát potěšila Oskárka, a dnes? Také se zlobím, když se ve prospěch mamonu devastuje příroda. Kam až dojde touha vytěžit ze země poslední kapku její krve? Zdravím tě Jitko. Anna

    OdpovědětVymazat