pondělí 12. ledna 2015

Vánoční "dárek"

Mám tady spoustu restů a nestíhám vložit všechno co bych chtěla. Ale tohle sem dát musím.

Dcera našla odpoledne při venčení svého psa krabici. Vlastně to není až tak úplně pravda. Krabici  si vyčmuchal Kekuláč a na nějaké fuj, co to tam máš, nereagoval. Zato krabice ožila a začala kňučet. Uvnitř se krčila malá psí holčička , klepala se zimou a oči prý měla samým strachem až na hlavě.
Vzala ji domů, fenka dostala napít, trochu najíst a už spokojeně chrní na posteli.
Co s ní bude dál, neví. Do útulku jí v žádném případě dát nechtějí, vylepovat zprávu o nějakém nalezení ztraceného pejska nemá cenu. Je jasné, že tohle není ztracený pejsek, ale hnusně vyhozený. Nejspíš vánoční dárek, který omrzel.
Pamatuji, když byly dcery školou povinné, chtěly psa. A neustále žadonily. Jenže já byla neoblomná, psa jsem do paneláku nechtěla, i když jako děti jsme ho my měly. A tak každé vánoce chodily po Štědrém dnu po sídlišti, obcházely v blízkosti  kontejnerů a poslouchaly, jestli neuslyší nějakého vyhozeného pejska. Měly totiž můj příslib, že takový opuštěný nalezeneček by u nás zůstal. A tak doufaly, že nějakého najdou a budou si ho moci nechat. Nikdy nic....až teď.



7 komentářů:

  1. Ta je krásná... to je dobře, že ji dcera zachránila:) Snad se brzy podaří najít jí trvalý vlídný domov.
    Držím palce!
    Když jsme si brali z útulku Ritu, báli jsme se trochu, jak budou vycházet s naším Bu, ale te´d je to báječná kočičí dvojka. Jsme moc rádi, že jsme si vzali zrovna ji. Rita je úžasná a tak přítulná a trochu to naučila i Bu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle prostě nikdy nepochopím.. pořídím si psa, nechci ho, dobře, tak ho někomu dám, aspoň do útulku! Ale vyhodit ho v zimě v krabici????
    Dcera je úžasná, skvělá, že pejskovi vlastně zachránila život.

    OdpovědětVymazat
  3. I já držím palce, jen podvědomě cítím, že u vás zůstane a nechápu, co je to za lidi, když dokáží tohle, udělat bezbrannému, malému zvířátku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak fenka už má od soboty nový domov. Nakonec se dcera s přítelem rozhodli, že si ji nenechají i když to bylo těžké. Sami mají jednoho psa - kluka a s fenkou, která by pak začala hárat, by to nešlo dohromady.
      Ale zašli s ní na veterinu, odčervili jí a dostala očkování. Prý jí jsou maximálně dva měsíce a podle veta je to kříženeček německého ovčáka s ridgebakem.
      Důležité je, že ji našli a že neskončila v útulku. Tak snad se bude mít dobře, je teď v Praze Košířích.

      Vymazat
    2. Tak hodně štěstí pejsku........

      Vymazat
  4. Je neuvěřitelné, co lidé dokáží. Fenečka měla štěstí, že jí dcera zachránila život a našla nový domov.

    OdpovědětVymazat
  5. Hlavně, že má fenka nový domov! Měla štěstí...

    OdpovědětVymazat