čtvrtek 21. prosince 2017

Klidné vánoce

Krásné a pohodové vánoční svátky přeji všem, co sem zavítají.

Vždycky jsme měli živý stromeček, až na pár let (asi 3x), kdy jsme zdobili umělé koště. To mně ale vůbec nenadchlo, chyběla mi ta vůně, která se linula každé ráno v obýváku se stromečkem.
Už vloni jsem se zasekla a koupili jsme nějaký smrček.
Letos jsem vybrala borovici...
Když jsem pro stromek jela, měla jsem představu, že přivleču smrček a vůbec ho nebudu zdobit ozdobami. Chtěla jsem na něj jen navěsit háčkované hvězdičky, které mi kdysi háčkovala mamka a mám jich spoustu, dát jen bílá světýlka a všechno dozdobit papírovým řetězem z kancelářského papíru.
Borovičku jsme zdobily s dcerou včera.....zkusila jsem na ní dát ty hvězdičky....ale nebylo to ono...
naškrobené hvězdičky by opravdu slušely smrčku...
A tak jsem vytáhla ozdoby.....prý je teď v módě retro....
Ale já to tak neberu...věším ozdoby, které mám už spoustu let (jo třicet let je to přesně). Je jich bohužel čím dál míň, něco se rozbilo, některé jsou sice celé, ale chybí jim ten stříbrný vršek na zavěšení (je zajímavé, že ozdoby přežily dětské nemotorné ručičky a vloni je manžel ze stromku otrhal jako jablka a takhle to dopadlo).
Mám i řetězy, které se dávaly kdysi do vánočních kolekcí...
Mám ozdoby, které zdobily mamčin stromek, ozdoby, které měla na stromečku babička a jednu ozdobu, která vždycky byla jablkem sváru mezi dcerami. Obě ji totiž chtěly pověsit, obě tvrdily, že ta ozdoba je jejich. I letos si dcera na ní vzpomněla a sama si jí pověsila...no mně se moc nelíbí, ale na stromku opět visí...je to ta s motýlem uvnitř



ze šesti velkých koulí zůstaly jen dvě. A jen jedna se dá pověsit


Tyhle ozdoby mám moc ráda. Jsou z roku 1987, bylo jich 12 a opět...jen jedna se dá zavěsit.

to je on, motýl jeden :-)




i svíčky ještě za 2,80 Kčs jsem našla...je jich plná krabička :-)
 

4 komentáře:

  1. Přeji vše nejlepší do nového roku!
    Oskárkovi to pod stromečkem sluší. Jemu přeji hlavně klidného Silvestra...

    OdpovědětVymazat
  2. Jituš, tyle staré ozdobičky mám moc ráda, také doma nějaké máme a letos jsme byli na Štědrý den u manželových rodičů a tam se podobných našlo spousty. Vybrala jsem ty nejhezčí a na stromeček je použila a moc se nám líbil. :-)
    Oskárkovi to před stromečkem moc sluší, leží tam jako by ho hlídal. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. zabomysi valky o jednu ozdobu s motylkem

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám Vánoce moc ráda. Chci si přes ně odpočinout, takže vypínám svůj telefon. Kdo něco potřebuje, tak může přijít, jelikož ví, kde bydlím. Na letošní Vánoce se už těším. Koupila jsem nám totiž čističku vzduchu https://www.vzdusin.cz/cisticky-vzduchu/Cisticka-Olimpia-Splendid-Aura-Li , která má několik filtrů, aby ze vzduchu vyčistila veškeré nečistoty, tak jsem zvědavá, jaký pak vzduch bude.

    OdpovědětVymazat