neděle 2. března 2014

lesopark Cibulka

Na dnešek jsme sice v plánu nijak velkou prochajdu neměli, ale sluníčko nás přeci jen odpoledne ven vytáhlo. Nejdřív jsme uvažovali, že se půjdeme podívat dolů do Prokopáku a prošmejdíme jeden lom v Holyni. Jenže nás odradilo to, že v údolí bude plno lidí, budeme se vyhýbat kolistům, budou se nám motat před nohama děti a drbající maminky.
A tak jsme se rozhodli, že popojedem kousek autobusem a tramvají. U Poštovky většinou vystupujeme a pak jdeme do lesoparku Cibulka. Dneska jsme se ale rozhodli, že do lesoparku nepůjdeme, ale vydáme se na druhou stranu silnice, projdeme nějaké menší sídliště a tam se projdeme. Normálně je tam vidět lesík a skály. Ty jsem chtěla vidět. Prošli jsme nějakou malou loučkou nad bytovkami....mimochodem plnou psích výkalů a dál to nešlo. Byl tam plot a místy nahoře vedl ostnatý drát. Chvilku jsme šli podél plotu, vyšlapanou cestičkou, ale nic moc to nebylo. Nezbylo, než se vrátit a prochajdu jsme si nakonec užili na protější straně silnice. Nejdřív jsme se prošli podél potůčku suchou vodní nádrží Homolka. Když jsme zjistili, že proti nám jde mladík s golfovou holí a odpaluje proti nám míčky, otočili jsme se na patě a mazali pryč. Dostat míčkem kamkoliv bych teda nechtěla.
Ještě jsme se prošli lesoparkem, já si vyfotila nějaké ty stromy a vrátili jsme se zpátky na tramvaj.
Venku je sice jaro, ale já toho měla dost. A Oskar vlastně taky. Nemáme vůbec žádnou pořádnou energii.


taková divná cestička tu byla













Čínský pavilon stále chátrá








dělej a nefoť pořád








 


rozhledna se zdá na rovince, ale stojí na pěkném krpálu




9 komentářů:

  1. Velice mě potěšilo, když jsi psala, že nemáš žádnou energii. Já jsem totiž na sobotu měla připraveny dvě varianty výletů, zvítězila neplánovaná třetí - spánek :-) Byla jsem neskutečně ospalá a přitom vůbec nevím z čeho.
    Fotky máš nádherné, zvláště ten strom, ten je parádní, nejen památný :-)
    Taky jsem ze včerejší vycházky nebyla odvázaná - davy lidí... :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Procházka pěkná! Potůček akorát Oskrovi k brouzdání. A hezky sedí u té cedulky - nestojí tam náhodou"památný Oskar"?
    A krásné fotky stále ještě nahatých stromů!

    OdpovědětVymazat
  3. To je výzdoba přírody že Jitko? Ty svícny z hub jsou geniální, neokopíruješ to ani náhodou. A ty stromy, to je krása, jde o to jestli i my nejsme takhle nemocní, jako ty srromy, může se zdát že jsou krásné? ALE?
    Pěkný víkend přeji

    OdpovědětVymazat
  4. Haló, haló, kdepak se touláte, když se netouláte? Už vás oba postrádám!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, nestojí to za nic. Těšila jsem se, jak už budeme konečně někam vyrážet, ale zatím to padlo. Bolesti chodidel už jsem měla tak velké, že bych zoufalstvím každý krok obrečela. Během tří let jsem vystřídala několik doktorů, kteří mi radili mazat něčím proti bolesti z lékárny. Bylo to na nic, jen peněženka poctivě hubnula. Pak jsem měla ultrazvuky, rehabilitace, masáže, opichování....všechno jen s krátkodobou úlevou.
      Teď chodím na rázovou vlnu, konečně jsem po těch letech padla na ortopeda, který mně poslal na rentgen....mám ostruhy, zánět šlachy co se upíná na patu a vede celým chodidlem a něco s úponem achillovky. Všechno prý je z těch nesmyslných dvanáctihodinových směn bez možnosti si na chvilku sednout. Dnes jdu po třetí a efekt by snad byl....jen jsem objednaná v době, kdy nám celá protisměna marodí....takže jsem prakticky pořád v práci....jen teď v březnu mám dvacet dvanáctihodinových směn. Volný víkend už jsem neměla vlastně celý měsíc. A když už mám jeden den volna (minulý týden 6 směn a jen čtvrtek volný), jsem ráda, že se doma vzpamatuju. A jsem tak unavená, že ani nemám chuť dát sem fotky z nějakého staršího výletu

      Vymazat
    2. To je ale blbý, že při té léčbě musíš chodit do práce, při které stále stojíš a která to vlastně způsobila :-( Jenže člověk si nevybere a je rád, že vůbec nějakou práci má.
      Já už se pomalu bojím někoho zeptat, jak se má, protože to, co se v poslední době děje kolem mě, mi nepřijde vůbec normální.
      Dneska v noci, když šel kluk s kamarádem z Febiofestu, tak je na Arbesáku - na hlavní třídě - napadla banda a oba kluci obdrželi kopanec do hlavy a skončili na zemi... Naštěstí rychle přijela policie a zbytek noci prožili v Motole...

      Vymazat
    3. Je to hrůza co se děje, dnes není v bezpečí ani mužskej. Já když jezdím po deváté večer z práce, tak kolikrát jede taková existence, že se pomalu bojím i dýchat. Jeden neví, čím toho druhého naštve natolik, že mu dá v lepším případě jen přes hubu. O zlodějích, kteří kradou v krámě a smějou se nám do očí ani nemluvě. Oni vědí, že jsou prakticky nepostižitelný, v obchodě je prohledat nemůžeme a když vyjdou ven, utečou. Máme zákaz za nimi běžet. A feťáci? Taky občas přijdou a jakmile se na ně člověk zaměří, hned vyhrožují. Všechno tohle je v tomhle Kocourkově povoleno, ty postihy jsou směšné a vězení?....vždyť tam se mají jak na dovolené.

      Vymazat
    4. Taky se občas vracím z práce v devět večer a to ještě bydlím na konečné tramvaje... Víc snad nemusím ani řikat...
      A u nás práci? Moc dobře znají svá práva, neustále si stěžují na nás zaměstnance, nechávají si volat vedoucí, vyhrožují nám i čtenářům...

      Vymazat
  5. Moc se mi líbí ten roztodivný strom. Ani u něj jsme nebyli. Ale koukám, že je označený na mapě - jako Dub s bizarním kmenem:)

    OdpovědětVymazat