čtvrtek 10. května 2018

Jak mne skolila chcípavka

1. května jsme si udělaly s dcerou výlet motoráčkem z Hlavního nádraží na Zličín. Cesta vede po pražském Semeringu a je odtud krásný výhled na skály v Prokopském údolí.

2. 5. jsem v práci, dopoledne pohoda a po obědě je mi zima, ačkoliv tam máme dost teplo
3.5. opět v práci a nemůžu se dočkat, až padne devátá večer a pojedu domů. Celý den jsem se klepala zimou a začalo mně bolet v krku. Každé mluvení vyvolá záchvat kašle. Ztrácím čich..
4. - 6.5. mám volno, měla jsem naplánovaný výlet, ale odpočívám. "žiletky" v krku pracují na plné obrátky.
7.5. nemůžu pořádně polknout, od noci přemýšlím, zda dvanáctku v práci vydržím nebo mám volat kolegyni z protisměny. Nakonec jsem nevolala, bylo mi hloupé,aby ona dělala čtyři dvanáctky za sebou. V práci nic moc, těšila jsem se do postele jak malá. K bolavému krku se přidává úporný kašel.
8.5. volno trávím v posteli. K bolavému krku a silnému kašli se přidává teplota a bolest dutin. Bolí mne celý obličej, takže to jistí šála omotaná kolem celé hlavy. Mám otvor jen na nos. Musí to být podívaná, ale mně je to jedno. Přestávám pořádně slyšet, uši mám zalehlé.
9.5. Celou noc kašlu, takže už na takové marození nemarození kašlu taky a jdu k doktorce. V autobuse sedím sama, kolem mne je prázdno...kdo by taky chtěl sedět vedle tuberáka že jo :-) Pár lidí se každou chvíli otáčí a probodává mne pohledem. Je mi trapně, ale kašel se nedá zastavit. Bublá to ve mne jak v topení. V čekárně se to opakuje, jsem několikrát zavražděná pohledem, ale naštěstí jdu hned nařadu. Dostala jsem neschopenku a tři recepty. V lékárně jsem nechala 460 korun...
Po příchodu domů jsem ztratila hlas. Mluvím tak, jako když se učí kokrhat kohoutek. Některá písmena vůbec nevyslovím :-) Chtěla jsem zavolat na kočku pod okny, ale nic se neozvalo. Žádné čiči, nic. Zkouším čičino a ozve se no :-)
10.5. celou noc jsem nespala. Jakmile si lehnu, dostanu takový záchvat kašle, že mi to snad trhá vnitřnosti. Bolí mne žebra, bolí mne dutiny (ale už je to lepší), bolí mne oči (ležím s plínou zavázanou přes oči), bolí mne žaludek (neumím ty hnusy co vykašlávám plivat). Musím znova do lékárny, protože jeden recept byl na udělání. Situace v autobuse se opakuje...
V lékárně vypláznu dalších 130 korun.
Po příjezdu domů se dozvídám, že dceru škrabe v krku a s mluvením je na tom stejně jako já...kokrháme obě :-)
Představovala jsem si tento týden jinak...v úterý jsme chtěli dolů do Prokopáku k potoku...aby se Oskar vyráchal. Včerejšek měl patřit Průhonickému parku....
No nic, jdu se zavrtat do postele...

17 komentářů:

  1. Uff... přeji brzké uzdravení a ať si plánované výlety pak pěkně užiješ :)
    Na ten vláček Pražským Semmeringem se už dlouho chystáme, ale koukám, že je to dost rizikový podnik.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. proč rizikový? jeli jsme takhle už několikrát. Jednou dokonce i párou.Jezdí občas, to je pravda, tuším, že o víkendech a svátcích. Jely jsme z Hlaváku, přišly jsme asi o půlhodiny dřív, prý abychom si sedly. A tak jsme byly ve vlaku dost dlouho samy. Pak se začal plnit, ale narváno nebylo. Platí tam lítačka, jinak se asi platí až ve vlaku.
      A kdybyste jeli ...je lepší si sednout na pravou stranu po směru jízdy, víc se toho vidí. My jeli jen na Zličín, ale může se zůstat ve vláčku a jet zpátky. Jede totiž hned :-)

      Vymazat
    2. To byla jen poznámka :) že vlezeš do vláčku a pak nastoupí ta chcípavka...
      Díky za tip - sednout si na pravou stranu.
      A pěkně se kurýruj!

      Vymazat
    3. spíš si myslím, že je to "bonus" z práce. Je totiž v posledních letech hodně moderní, že s nemocným dítětem jde maminka od doktora přímo k nám, aby mu koupila za příkoří páchané doktorem nějakou hračku. Co na tom, že takové dítě potřebuje spíš do postele, protože má horečnaté oči, je schvácené a nudle má jak opratě. Opře se o pult a kašle a kašle... Ale je taky možné, že je to z dopravních prostředků. No a když jsme u toho, zatím je mi pořád stejně, jen to ode mne chytla Majda, takže je to docela chytlavý :-)

      Vymazat
    4. Jo - od dětí se člověk nakazí hned.
      Ale to se Tě tedy drží pořádně - už 10 dní..
      Ať je Ti brzy líp, držím palce!

      Vymazat
  2. Sice smutné, ale vtipně napsané :-) A to je hlavní - neztratit smysl pro humor :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vidím, že sis to marodění vybrala se vším všudy a jen doufám, že už jsi dávno fit. Jo, a to s tím plivání toho fujtajblu - taky to nedám.

    OdpovědětVymazat
  4. I zavrtat se do postele je někdy prima. Člověk míní, osud mění...

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem na tom tento týden podobně. Bolení v krku mám už za sebou, tečavou rýmu také, ale průdušky na dranc. Hrčí to ve mně a nejde to vykašlat. Používám všechny možné a dostupné domácí prostředky, a tak doufám, že to zvládnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. drželo mne to víc jak tři týdny, dvoje antibiotika, spousta peněz v lékárně za různé sračky a výsledek...už chodím týden do práce a kašlu jak tuberák.

      Vymazat
  6. To zvolání na kočku mě dostalo! :-) Ne, nesměju se, měla jsem to podobné, ztratila jsem hlas, pak se přidal kašel, snažila jsem se to léky dostupnými z lékarny zahnat, abych neměla neschopenku. Kupodivu se povedlo. Stálo mě to stejně Kč jako tebe a přestože je to již tři týdny, stále se necítím ve své kůži...:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já nakonec stejně vyfásla 2x třídenní antibiotika,přes dva týdny byla doma, teď víc jak týden v práci a mluvím pořád jak těžkej kuřák. V krku pořád knedlík a pořád vykašlávám fujtajbly. Nevím co to za chcípavku je. Na jednom blogu mi poradily dát si sedmikrásky, že uvolňují hleny. Tak když je najdu, tak se trochu napasu. Ale na sídlišti je to těžké, buď nejsou vůbec, nebo jsou, ale to jsou nejspíš označkované od hafanů, takže nic. Ale je pravda, že pomáhají

      Vymazat
  7. Takové problémy dokážou pořádně potrápit, nejhorší bývají noc, to je pak nekonečné, ale uběhl nějaký čas, venku máme léto a tak snad je už vše v pořádku a nějaký výlet naplánovaný. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jo, už chodím do práce a výlet už taky byl. Ale z fujtajblů mám pořád knedlík v krku, toho se nemůžu vůbec zbavit, dráždí mně to ke kašli a k večeru mluvím jak mutant. co je to za srágoru, že se mně tak drží nevím...možná je to z práce...prach vedro, vydýcháno, sucho v krku. ale strašně mně to štve

      Vymazat
  8. Nám doma stačí kloktat pár kapkami ústní vody zředěné -hlavně nepolykat. Je to od Amwaye a lahvička je sice dražší, ale vydrží nám hodně dlouho. Ústní dutinu si občas, tedy muž skoro denně vyplachuje a neví co jsou záněty dásní, afty a pod. ani bolest v krku.Ruža z Moravy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi dávno, to tady teprve Amway začínal, jsem si kupovala nějakou "srágoru" od nich. Bylo to tak universální, že se s tím dala krásně umýt namaštěná část kuchyňské linky, takový ten mastný prach šel dolů neuvěřitelně rychle. A kromě použití na úklid se s tím mohly i čistit zuby. Ale už si nepamatuju, jestli na ty zuby jsem to použila. Ale ústní voda to rozhodně nebyla :-)

      Vymazat
  9. Hele jestli ještě u vás doma nemá svoje místo přikrývka 140x200 tak to byste teda měli urychleně napravit. Já jsem se třeba dívala i na to jak si někdo v poslední době kupuje ještě stále malé oblečení. To je také něco co mi hlava nebere. Přitom bavlna je tak levná.

    OdpovědětVymazat